ONEXOX : Lebih Penjimatan Tanpa Caj Tersembunyi

Header2e
[testimonial]Jimat2[/testimonial]

[testimonial]Laju1[/testimonial]

[testimonial]Jimat3[/testimonial]

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pernah dengar tentang ONEXOX? Mungkin ada yang masih belum pernah dengar tetapi ianya semakin mendapat tempat dihati masyarakat kerana servis yang ditawarkan berkualiti dan operasinya yang TELUS. ONEXOX telah banyak membantu pengguna menyelesaikan MASALAH-MASALAH seperti berikut:

[list]

[list_item class=”check5″]Kadar panggilan yang membebankan (Sehingga 36sen walaupun miss call)[/list_item]
[list_item class=”check5″]Data yang terlalu perlahan[/list_item]
[list_item class=”check5″]Penggunaan kuota data yang meragukan[/list_item]
[list_item class=”check5″]Kredit kena tolak tanpa sebab[/list_item]
[list_item class=”check5″]Kualiti panggilan yang teruk[/list_item]
[list_item class=”check5″]Caj tersembunyi yang membebankan[/list_item]

[/list]

Daripada hari ke hari, kita dapat lihat syarikat-syarikat telco berlumba-lumba menawarkan pelbagai jenis plan bagi memancing pengguna tetapi malangnya, kualiti perkhidmatan masih ditahap yang sama atau mungkin lebih teruk dan tahap ketelusan yang semakin berkurangan. Lihat sahaja facebook page telco-telco besar yang ada, pasti kita dapat lihat terlalu banyak aduan pengguna.

ONEXOX menawarkan plan yang TELUS, kadar perkhidmatan ONEXOX murah tetapi tidaklah merugikan syarikat sehingga terpaksa mengenakan caj yang bukan-bukan kepada pengguna di kemudian hari. Itulah sebab utama ONEXOX semakin menjadi pilihan ramai.

kelebihan2

Panggilan

Tahukah anda? 80% daripada panggilan yang dibuat oleh masyarakat Malaysia ialah dibawah 30saat TETAPI kebanyakkan telco prepaid mengenakan caj per 1minit-3minit untuk setiap panggilan. Call bawah 30saat pun kena caj seminit.

BERBEZA dengan ONEXOX, anda call bawah 30saat, hanya caj bawah 30saat yang dikenakan sebab tu ONEXOX menjimatkan. Cuba guna ONEXOX macam biasa dan tengok berapa anda jimat dalam tempoh sebulan, pasti anda akan tersenyum lebar dihujung bulan nanti insyaAllah.

JimatCall

PerbandinganKadarPanggilan

shadow-ornament

PelanData

Line terlalu perlahan? Loading memanjang? Nak guna data kena duduk tepi bangunan, balik kampung tak dapat data dan banyak lagi masalah yang dihadapi oleh ramai pengguna talian mudah alih. Atasi masalah tersebut dengan ONEXOX untuk data yang lebih LAJU & STABIL. KINI DENGAN 4G

shadow-ornament

Sah Kredit

Kredit expired? Asyik kena topup jer sedangkan kredit banyak lagi? Sedarkah anda, sebenarnya anda DIPAKSA untuk topup setiap bulan untuk menggunakan servis talian tersebut. Hilangkan PAKSAAN tersebut dengan ONEXOX, guna kredit selagi ada tanpa perlu topup (2 Tahun 4 Bulan) DAN lebih istimewa lagi, setiap kali anda topup, tempoh sah kredit akan bertambah.

TempohSah

shadow-ornament

Famili Rakan

Kebanyakkan telco menawarkan kadar istimewa ke beberapa nombor yang sama talian sahaja, malah ada yang tidak langsung menawarkan keistimewaan tersebut. Berbeza dengan ONEXOX, kadar rata istimewa diberikan kepada 10 nombor dari MANA-MANA RANGKAIAN (termasuk talian tetap seperti rumah dan pejabat) sememangnya menjimatkan pengguna.

familirakan

shadow-ornament

User Get User

Biasanya kalau kita berpuas hati dengan sesuatu servis dan kita pula sarankan kat kawan-kawan dan keluarga, apa yang kita dapat? Kebiasaannya tak dapat apa-apa pun, cuma kepuasan berkongsi dengan yang lain. BERBEZA dengan ONEXOX, setiap kawan atau keluarga yang kita sarankan untuk guna ONEXOX, kita akan dapat 5% daripada nilai topup rakan tersebut dan ianya akan berterusan. Silap-silap, kita tak perlu dah nak topup bulan-bulan dan semuanya akan jadi percuma.

UGU

shadow-ornament

Senang

Anda tak perlu ingat segala kod SMS dan lain-lain. Hanya dial *150# untuk akses menu ONEXOX dan segala keperluan anda boleh diselesaikan disitu.

Screenshot_2016-02-24-10-29-27

shadow-ornament

Testimoni

[testimonial]testiMy5[/testimonial]

[testimonial]Jimat1[/testimonial]

[testimonial]testi1[/testimonial]

[testimonial]testi3- Kampung Bukit Tok Gula kedah[/testimonial]

[testimonial]testiMy1[/testimonial]

[testimonial]t1[/testimonial][testimonial]t2[/testimonial] [testimonial]t3

[/testimonial][testimonial] t4[/testimonial][testimonial] t5[/testimonial] [testimonial]t6[/testimonial]

[testimonial]t7[/testimonial]

[testimonial]testiMy8[/testimonial]

A5-148Wx210H-Portrait

shadow-ornament

Berapa harga untuk semua kelebihan yang anda akan dapat ni? HANYA RM10 SAHAJA! + Pos RM5.

onexox-hubungi-pengedar

Atinxoxo (ONEXOX Authorised Dealer)
013-499 3001
(Call/SMS/WhatsApp)

>>>> Berminat Nak Jadi Pengedar? Klik Di Sini <<<<

 

topup

shadow-ornament

 

 

SOALAN-SOALAN LAZIM

[accordion open=”1″]
[accordion-item title=”Apa itu ONEXOX?”]ONEXOX ialah jenama kepada salah satu produk perkhidmatan mudah alih prabayar yang disediakan oleh XOX Berhad dan diedarkan secara eksklusif oleh One XOX Sdn. Bhd.[/accordion-item]
[accordion-item title=”Bolehkah saya melanggan ONEXOX dengan mengekalkan nombor sedia ada?”]Ya, boleh. Ianya dinamakan MNP.[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dimanakah letaknya kredit tersedia RM5 pada SIM Pack dan berapa lamakah tempoh aktif jika saya tidak membuat sebarang tambah nilai?”]Kredit tersedia RM5 terletak pada baki Akaun Utama (MA). SIM kad anda akan aktif selama 30 hari tanpa membuat sebarang tambah nilai dari tarikh pengaktifan dibuat. [/accordion-item]

[accordion-item title=”Apakah kadar lengkap panggilan & SMS ONEXOX”][/accordion-item]

[accordion-item title=”Mengapa perlu ada Akaun Dedikasi (DA) dan Akaun Utama (MA)?”]

Dengan pelan fleksi 2-dalam-1 yang unik, ONEXOX menawarkan caj kadar murah yang lebih penjimatan pada baki DA dan caj kadar biasa yang berpatutan pada baki MA.

Mekanisme caj bermula dengan penolakan pada baki DA (kadar murah) terlebih dahulu; seterusnya menolak baki MA (kadar biasa) apabila kehabisan baki DA. Baki MA juga digunakan untuk melanggan pelan internet mudah alih serta membuat pindahan kredit ke pihak lain; sila pastikan anda mempunyai baki yang mencukupi sebelum meneruskan transaksi tersebut.

Ketelusan ONEXOX mengadakan perbezaan kadar pada kedua-dua akaun tersebut adalah bertujuan untuk menawarkan kadar tetap sepanjang masa tanpa perlu membuat apa-apa promosi kadar yang berbeza-beza di masa hadapan. Berkonsepkan belian top up secara pukal, pelanggan-pelanggan ONEXOX yang membuat top up pada denominasi yang besar sekali gus akan menikmati lebih penjimatan pada baki DA. Kami mengalu-alukan agar semua pelanggan ONEXOX menggunakan ruang penjimatan ini bagi mengoptimakan perbelanjaan telekomunikasi harian anda.

Rancanglah pembelian top up anda selepas ini!

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Apakah denominasi tambah nilai yang ada?”]RM5, RM10, RM30, RM50. Sila pastikan anda merancang pembelian denominasi bagi memenuhi keperluan telekomunikasi anda.[/accordion-item]

[accordion-item title=”Dimana saya boleh dapatkan tambah nilai ONEXOX?”]Tambah nilai boleh dibeli daripada pengedar-pengedar ONEXOX, kedai-kedai 7-Eleven, stesen-stesen minyak seperti Petronas, Shell, Mobil, BHP, Caltex dan Esso dan mana-mana kedai terpilih yang menggunakan terminal ePay. Sila sebut tambah nilai ‘XOX’ ketika membeli selain daripada pengedar ONEXOX. Tambah nilai juga boleh dibeli secara perbankan online menerusi portal SELF CARE[/accordion-item]

[accordion-item title=”Apa yang boleh dilakukan menerusi portal ‘Self Care’?”]Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda lakukan menerusi portal Self Care:
a. Melihat profil langganan anda. Periksa: baki kredit DA/MA, tempoh sah langganan, baki SMS percuma.
b. Dapatkan bil terperinci.
c. Tambah nilai.
d. Pengurusan langganan internet: Melanggan pelan internet, naiktaraf langganan, periksa baki kuota & menambah kuota.
e. Pengurusan sub talian: Daftar sehingga 10 sub talian, membuat tambah nilai sub talian, membuat langganan internet sub talian dan periksa profil langganan sub talian: baki kredit, tempoh sah, kuota internet (jika melanggan) & bil terperinci.
f. Periksa & penebusan mata kesetiaan (loyalty point).
g. Pengurusan 10 nombor ‘Famili & Rakan’: mendaftar/menambah & membatal[/accordion-item]

[accordion-item title=”Adakah pelan internet mudah alih (data) ONEXOX menyokong semua jenis alat peranti dan telefon pintar?”]Pelan data ONEXOX menyokong hampir semua jenis alat peranti dan telefon pintar. Sila pastikan anda membuat tetapan yang betul. Walau bagaimanapun, pelan data ONEXOX tidak menyokong perkhidmatan ‘Blackberry Internet Service'(BIS). [/accordion-item]

[accordion-item title=”Adakah pelan data ONEXOX bersifat ‘unlimited’?”]TIDAK. ONEXOX menawarkan pelan data berkelajuan tinggi (tanpa kawalan kelajuan) sehingga 7mbps muat turun mengikut had kuota data/hari yang dilanggan. Dengan ini, pelanggan-pelanggan ONEXOX bebas melayari internet tanpa gangguan kelajuan. Tempoh langganan data adalah tertakluk kepada ‘yang mana sampai dulu’ iaitu sama ada had kuota data mencapai penggunaan 100% atau langganan menemui tarikh tamat tempoh.[/accordion-item]

[accordion-item title=”Berapakah had bilangan nombor-nombor Famili & Rakan (FnF) yang boleh didaftarkan dan untuk rangkaian mana?”]Anda boleh daftarkan sehingga 10 nombor FnF. 10 pendaftaran pertama adalah percuma. Kadar runtuh FnF terbuka kepada semua rangkaian tempatan termasuk talian tetap Telekom Malaysia (kecuali nombor-nombor premium 1-300 dan nombor-nombor telefon luar negara). Anda juga boleh membatalkan nombor dan membuat pendaftaran gantian. Walau bagaimanapun, setiap satu pendaftaran selepas kemasukan kali yang ke-10 akan dikenakan caj RM1 pada baki MA. Sila pastikan anda mempunyai baki yang mencukupi.

a. Cara mendaftar FnF: SMS ke 22111- FNF<jarak>ADD<jarak><nombor telefon>
b. Cara menyemak senarai FnF: SMS ke 22111- FNF<jarak>LIST
c. Cara membatalkan nombor dalam senarai FnF: SMS ke 22111- FNF<jarak>DEL<jarak><nombor telefon>[/accordion-item]

[accordion-item title=”Adakah saya layak mendapat kadar FnF jika tiada kredit di dalam Akaun Dedikasi?”]Ya, anda tetap akan menikmati kadar FnF walaupun menggunakan baki MA.[/accordion-item]

[accordion-item title=”Bagaimanakah caranya untuk saya menebus SMS percuma daripada ‘Loyalty Point’?”]Top up yang anda buat akan menjana loyalty point. Setiap ringgit bersamaan 1 point; setiap 10 point yang telah anda kumpulkan boleh ditebus dengan 1 SMS percuma.

Cara menebus SMS percuma:
SMS ke 22111- LYT<jarak>RED<jarak>SMS<jarak><bilangan SMS yang ingin ditebus>
Contoh: LYT RED SMS 12[/accordion-item]

[/accordion]

Copyright © OnexoxCrew.com – 2015 – All Rights Reserved

Leave a Reply